International Data Corporation (IDC) Türkiye, BT Güvenlik Konferans Serisi etkinliklerini, 13 Şubat’ta İstanbul, 22 Şubat’ta ise Ankara’da gerçekleştireceğini duyurdu. Siber Güvenlik, Çoklu Bulut Platformlarında Güvenlik, Olaylara Müdahale ve Bilişsel Güvenlik gibi konuların ön plana çıkacağı bu etkinlikler; finans, perakende, üretim, hizmet, devlet kurumları ve holding şirketlerinden 900’den fazla üst düzey BT güvenlik yöneticisini ve BT profesyonelini ağırlayacak.
IDC Türkiye’de yazılımdan sorumlu kıdemli araştırma analisti Ayşe Kaptanoğlu’na göre artık güvenlik, tek bir ağ geçidinin veya tek bir cihaz grubunun güvence altına alınması ile yeterli hale gelmiyor; kullanıcının ve verinin olduğu her yerde olması zorunlu hale geldi. “Herhangi bir ürünü veya hizmeti kullanan organizasyonlar için, güvenlik sadece varolan sistemin üzerine ekleme yapılan bir işleyişten öte, hayati ve kaçınılmaz bir bileşen oldu. İnsan faktörü de bir diğer önemli unsur. Çalışanların bilgi sistemlerine erişimlerini bilerek veya bilmeyerek kötüye kullanmaları kurumlara zarar verip ciddi anlamda risk yaratabilir.”
“IDC CIO Zirvesi 2017 Anketi” sonuçlarına göre önümüzdeki yıllarda da güvenlik, ortak bir endişe olarak birinci sırada yer alıyor. Bu nedenle, planlanan güvenlik yatırımlarının artı ve eksi yönlerinin kapsamlı bir şekilde yönetim kurulu seviyesinde ele alınması gerekiyor. Dolayısıyla, kurumların, BT altyapılarının hem iç hem dış güvenlik risklerini analiz etmeleri ve bu riskleri, gelişmiş güvenlik teknolojilerine yatırım yaparak minimize etmeleri gerekiyor.
Türkiye BT Güvenlik Çözümleri pazarı, IDC’nin yayınlamış olduğu son rapora göre; 2017 yılı sonunda 233.2 milyon dolara ulaşacak. 'Türkiye BT Güvenlik Çözümleri Pazarı 2017-2021 Tahmini ve Trendleri' raporu 2016 yılında elde edilen 208.97 milyon dolarlık pazar büyüklüğünün 2017 yılında %11.6 oranında büyüme göstermesini öngörmekle birlikte, 2017-2021 dönemi için yıllık bileşik büyüme oranının %11.4 seviyesinde olmasını bekliyor.
Bu sonuçlara göre güvenlik yazılımları segmenti 108.91 milyon dolarlık büyüklükle pazarın %52.1’ini oluşturdu. Güvenlik donanımları segmenti 54.04 milyon dolar ve %25.9’lük pay ile ikinci sırada yer alırken güvenlik hizmetleri gelirleri 46.02 milyon dolara ulaşarak bu pazardan %22’lik pay aldı.
IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları konuya şöyle yaklaşıyor: “Uzun yıllardır CIO’ların ajandalarında siber güvenliğin ilk sıralarda yer aldığını görmekteyiz. Risk ortamı her geçen yıl daha da karmaşıklaşarak artıyor. Bu yıl IDC Türkiye olarak CISO Zirvesi 2017 anketimizde kurumların sadece %19’unun tehditler için acil müdahele ettikleri sonucunu elde ettik. %36’sı ise ya hiçbir tehdit yaşamadığını ya da farkında olmadığını belirtti. ATP (Gelişmiş Sürekli Tehdit) veya zero-day ataklar gibi saldırı tipleri maalesef son ana kadar fark edilemeyeceği için, farkına varıldığında da hem maddi hem de prestij anlamında ciddi kayıplara sebep olabilmektedir. Dolayısıyla proaktif ve bütünsel güvenlik yaklasımını tüm kurumların benimsemesi gerektiğine inanıyoruz.”
Konferans çerçevesinde en son teknolojilerin ele alınması için, IDC bu etkinlikte; Netaş, Check Point, Citrix, FireEye, Forcepoint, Fortinet, Infosec, Innovera, Lostar, May Siber Teknoloji, McAfee, Nebula, Palo Alto Networks, Platin Bilişim, Symantec, Turkcell, UITSEC, Infoblox, VMware, Biznet Bilişim, Detech, Invento, Logsign, Netsec, Netsmart, Secure Future, Sekom, Tesan, Eset, ISC gibi sektörün önde gelen tedarikçileri ile, STK’ları ve CISO’ları ile işbirliği yapmaktadır.
Daha fazla bilgi için IDC BT Güvenlik Konferansı “www.idcitsecurity.com” web sitesini ziyaret edebilir, #idcsecurity18 hashtag’ini kullanarak etkinlikle ilgili paylaşım yapabilirsiniz .
IDC etkinlikleri ve ortaklık fırsatları hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen IDC’den Onur Hamitoğlu (
[email protected]) ile iletişime geçiniz.